Alla inlägg under juli 2016

Av Picknickkorgen - 31 juli 2016 22:27

Inför jazzen planerar vi att utöka menyn med en ny toast plus lite annat smått och gott!
Ikväll har vi haft "styrelsemöte" och provsmakat tre olika smaker på toast, de var goda alla tre men vi enades om att en av dem smakade lite bättre än de andra!
Välkomna att testa både "nytt och gammalt" från menyn under jazzen!
Hoppas vi ses!

Av Picknickkorgen - 30 juli 2016 09:35

Om du känner för att över dagen lämna Listerkandet o härliga Hällevik är Wanås slott i Knislinge ett tips, ett utflyktsmål som passar alla åldrar!
I slottsparken strosar man runt i en vacker miljö och upptäcker den ena installationen efter den andra, varje installation bör undersökas, kännas på, klättras på, gungas eller vad just du tycker passar bäst! Det finns flera bänkar längs vägen att sitta och njuta/vila en stund på!
Man kan ta med egen picknick (nästa sommar hoppas vi att du kan beställa en picknickkorg hos oss och ta med) eller finns det café med enklare maträtter!

Av Picknickkorgen - 29 juli 2016 08:19

När vi lämnat Torsö med båt häromdagen åkte vi vidare mot Sölvesborg! Man passerar Sandviken o Västra Näs på vägen, det är en ganska lång infart där det gäller att hålla sig mellan de röda och gröna prickarna för det är mycket sten. Bortsett från industrierna på babordssidan är det en fin sträcka att ta sig in till Sölvesborg med bron som skymtar längst in i viken.
Att ta sig upp i stan längs de smala kullerstensgränderna, passera konsthallen o museet, över järnvägsbron och vidare in på torget gör att jag varje gång får en känsla av att vara på semester i någon annan stad! Jag ser vår stad med andra ögon, här är mysigt och vackert att strosa omkring och bra utbud av butiker. Då är det inte en stad jag rusar igenom för att uträtta en massa ärende...
Efter en god lunch hos Rikard en trappa ner, lite shopping och en glass på glasbåten körde vi hem mot Hällevik igen, där blev det bad & bus vid båtbryggan och bryggsegling kvällen lång! Det är svensk sommar!

Av Picknickkorgen - 28 juli 2016 09:00

Vi har fått frågan hur det kommer att bli under jazzen flera gånger! Kommer vi att vara kvar? Får husbilarna plats? Å svaret är JA! ?
Picknickkorgen har ett gott samarbete med Hamnföreningen och tillsammans kommer vi att lösa så att alla får plats. Vi kommer att skylta lite extra under jazzen så att ni hittar oss bakom husbilarna.
Det finns även planer för en utökad meny i picknickkorgen under jazzen så att alla sugna och hungriga magar mättas.

Hoppas vi ses i vimlet!

Av Picknickkorgen - 27 juli 2016 09:56

I måndags hade vi i fam J en ledig dag o solen. Vi tog en utflykt med båten, först åkte vi till Nogersund för att hämta gummibåten sen åkte vi till Torsö! En liten fiskehamn med mysiga gamla fiskartorp och en fin sandstrand bredvid.
Barnen körde gummibåt och badade från bryggan, ja vi badade och körde gummibåt hela familjen ? det var skönt i havet ca 19-20 grader.
Efter sol och fika i båten gick vi en sväng runt hamnen, så mysigt och pittoreskt! Väl värt ett besök!
Check på Torsö i mitt strandbesökarprojekt!

Av Picknickkorgen - 26 juli 2016 22:34

Ute på Tredenborgsudden kan man prova på att måla, dreja, skapa med lera mm.
Jag och Annie passade på att testa idag när vi var lediga från picknickkorgen.
I den mysiga och välkomnande lokalen ute vid Tors brygga satt vi i ett par timmar och skapade i lera, det är avkopplande och meditativt att värma och forma leran med sina händer.
Väl värt ett besök!
Planen var från början att passa på att testa stranden i Tredenborg när vi var där, tyvärr var det tunga mörka moln på himlen när vi åkte så vi packade inga badkläder, medans vi satt där kom solen så det var en miss att inte ha badkläder... Ni som följt bloggen minns kanske att jag hade/har en ambition att besöka så många stränder i vår kommun som möjligt i sommar, det har gått sådär kan man säga... ?

Av Picknickkorgen - 25 juli 2016 15:49

Vi började dagen med hotellfrukost utan att bo på Hotel! Så lyxigt att kunna ta cykeln en solig morgon, välja och vraka ur en smarrig frukostbuffé, sitta ute & njuta av sol och havsutsikt. Pricken över i'et är gott sällskap!
Kan varmt rekommenderas!

Av Picknickkorgen - 24 juli 2016 13:25

Idag njuter vi av solen och dagen på havet i vår lilla Selco från 1967! En liten cool båt som går som en raket. Det är mysigt att ta sig ut i viken, köra över till Kråkenabben eller Björkenabben, gå i land eller ankra upp och bada från båten.
Idag körde vi ring oxå, det var lite extra guppigt då det var många båtar som var ute och körde och drog upp svall.

Presentation


Vi är ett glatt gäng Hälleviksbor som älskar havet, människorna, glass och Hällevik.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards