Alla inlägg under juli 2016

Av Picknickkorgen - 4 juli 2016 18:28

Planen för dagen var att besöka Bosa med ngr stopp på vägen...
Sabinas man Giovanni visade oss vägen till några naturliga pooler som bildats mellan klipporna! Fantastiskt med egen lokal guide!

Vi stannade längs med vägen och tog oss ner för en brant stig, väl nere möttes vi av en vacker plats med en naturlig pool med kristallklart vatten! Svalkande och fantastiskt härligt!

Efter bad och solande åkte vi vidare... La Speranza, en liten mysig familjär strand blev nästa stopp!

Här käkade vi en lättlunch och barnen chillade medans vi tog en promenad längs stranden, badade och solade. Vattnet var ljummet och härligt, ljuvliga salta bad!
Vidare mot Bosa på slingriga vägar längs bergskanten! Oerhört vacker orörd natur här!

[Bild]

Bosa var en mysig medeltida stad som är känd för sina hus som är målade i olika färger. Vi kom mitt i siestan så det var ganska lugnt. En härlig promenad längs trånga gränder och en glass blev det innan vi åkte hemåt igen!

Av Picknickkorgen - 4 juli 2016 13:00

Trädgården är min återhämtningsplats, det är avkoppling & meditation att rensa ogräs & klippa rosor. Jag skaffade ett växthus för några år sen och där odlar jag chili, tomater, gurka,rödbetor & physalis mm. Det är så gott att gå ut och plocka lite grönsaker till middagsmaten. 

 

       

 

/Annelie

Av Picknickkorgen - 3 juli 2016 23:08

Idag har vi hyrt bil eller Fiat! ? Vårt första mål var Stintino och Le Pelosa stranden. Vi körde genom små byar, åkerlandskap och små hamnar, mysigt!
Vi blev varse ganska snart att det var söndag och mängder med människor! Le Pelosa är en fin strand med det klaraste vatten man kan tänka sig, helt magiskt! Vattnet denna sidan var varmare och så härligt att bada i, vi ville knappt gå upp...
På vägen tillbaka körde vi på än mindre vägar genom ett kuperat landskap.
Efter en del letande hittade vi till Bombarde stranden, även här var det fullt med människor och klurigt att hitta parkering. Stranden låg ner för en kulle och vi lyckades hitta en plätt att lägga handduken på. Här var vattnet också klart och fint men kallt, nästan så man tappade känseln i fötterna!
Tillbaka i Alghero slappade vi vid poolen...
Vi tog bilen till Fertilia, en liten stad/by där vi fick godaste maten hittills! Kvällen avslutade vi på en bar där vi försökte heja fram Island, räckte inte riktigt hela vägen... Men ack så bra de varit!

La Pelosa!

Bombarde!

Fertilia!

Av Picknickkorgen - 3 juli 2016 11:30

Södra Hamnen i Hällevik är en mysig pärla! Några få fiskebåtar som är i bruk finns kvar & gästhamnen är fullbelagd, här är flera fritidsbåtar som används som sommarstuga vilket gör att det finns alltid någon på hamnen.

Båtklubben & hamnföreningen håller iordning så det är alltid ren & fråscht, det finns grillplats & bastu att hyra. Å nu finns det även en kiosk / café a la Picknickkorgen!

 

         

 

/Annelie

Av Picknickkorgen - 2 juli 2016 23:01

Jag gillar att strosa runt i Gamla stan, smala gränder med mysiga butiker och restauranger. Så mycket historia som sitter i de höga murarna...
Ikväll samlades massor med människor runt de restauranger som visade EM matchen mella Tyskland och Italien. Jublet visste inga gränser när italien gjorde mål!
Vi åkte hem innan förlängningen var slut, men kunde följa matchen i taxin!

[Bild]

Av Picknickkorgen - 2 juli 2016 22:38

I våras bestämde vi oss för att göra något vi inte brukar, resa utomlands mitt i den svenska sommaren!
Valet föll på Algero på nordvästra Sardinien, Svenne har släkt som bor här.
Vi bor på Hotel m pool ca 100 meter från strandpromenaden, lagom stort Hotel m lummig innergård och pool. Stranden är av varierande kvalité, bitvis är den jättefin med vit mjuk sand och på vissa delar är den mindre fin. Det finns flera solstolsuthyrare, tyvärr tar de bra betalt...
Vi har testat olika delar av stranden och i detta område är Maria Pia finast. Vattnet är klart och fint här men ganska svalt, lite konstigt med tanke på att det är ca 30-35 grader i luften!

Hotel Rina!

Maria Pia Beach!

Av Picknickkorgen - 2 juli 2016 13:15

I Södra Hamnen finns en bastubåt som ett gäng killar/män/gubbar (kalla dem vad ni vill   )  äger gemensamt, de har som tradition att träffas på fredagskvällar och basta. När de inte utnyttjar den själv så hyr de ut den, riktigt mysigt att träffas ett gäng och umgås & basta, den modige kan även ta sig ett dopp i havet!

 

     

 

/Annelie

Av Picknickkorgen - 1 juli 2016 11:30

För dej som är lite hungrig erbjuder vi toast & Bullens varmkorv.

Toasten finns i två varianter, "kid" med ost & skinka samt "mango" som har ost, skinka & senap med het mango.

Kid kostar 20 kr & mango kostar 25 kr, Bullens korv tar vi 15 kr för.

 

Varmt välkommen när hungern gör sig påmind!

 

 

 

/Annelie

Presentation


Vi är ett glatt gäng Hälleviksbor som älskar havet, människorna, glass och Hällevik.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards